Den 20., So 31.7.2004 de

Vstáváme už v osm a rychle prcháme před udivenými pohledy lidí z okolostojících domů a před příšerně pálícím slunkem. Navštěvujeme Aalborg - továrny a ošklivé činžáky. Tedy zkraje. Centrum už vypadá o něco lépe, ikdyž i ono působí dost zanedbaně. Největší zdejší atrakci, park Tivoli, jsme si dovolit nemohli. Milé překvapení nás však čekalo v přístavu: kotví tam přes osmdesát plachetnic, čtvrtina z nich opravdu velkých, i čtyřstěžník jsem zahlédl. Od jednoho člověka se dozvídám, že jde o závod, který startoval v Antverpách. V pondělí prý vyplouvají do Stavangeru. Procházíme přístav, žádná z lodí není vysloveně závodní, jde tu spíš o zážitek. Na jednom dvojstěžníku bez kajuty se válí dvacet mladých lidí s batohy a spacáky, jedna krásně vyřezávaná ruská loď má dokonce na palubě nechaných několik kanónů.
Ve 12:34 jsme zdolali nejvyšší vrchol Dánska, 173m vysoký Yding Skovhøj, o 23 minut později i Ejer Bavnehøj (171m). Použivše ještě nejvýše položené toalety v Dánsku vyrážíme dál.
V protisměru jsme viděli havárii a teď už asi 30km jedeme kolem kolony stojících aut. Chudáci.
50km...
A teď stojíme v koloně i my.
Deutschland Deutschland über alles, um fünfzehn neunzehn ist das klar.
V Hamburku půl hodiny hledáme místo k zaparkování, nakonec parkujeme před věznicí. Ve městě je k vidění vodotrysk, dva cihlové kostely a jeden cyklistický závod.
Kolem půl deváté míjíme Berlín a míříme na Drážďany.


Jedinej hezkej barák v Aalborg
No, kostel ještě taky ujde
To muselo dát práci
Spousta stěžňů
Ta vpravo vede
Prince William
Prostě loď
Standard (RUS)
Další loď obecná
Yding Skovhøj
Rozhledna na Ejer Bavnehøj
Duha v Hamburku
Typická ukázka
360


Zpátky